3 Haziran 2018 Pazar

GARNİTÜRLÜ ENGİNAR



MALZEMELER:

4-5 adet enginar
1 adet kuru soğan
5-6 yemek kaşığı zeytinyağ
1 küçük kavanoz garnitür
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kadar tuz
1/2 limon suyu
1,5 su bardağı su












HAZIRLANIŞI: Tencereye zeytinyağı koyun biraz ısınınca üzerine soğanı ekleyip kavurun.Kavrulan soğanlara su, şeker, tuzu ve limonu suyunu karıştırıp ilave edin ve kaynamaya bırakın.Su kaynayınca içine ayıkladığınız enginarları ekleyin.Tencerenin kapağını kapatın kısık ateşte 25 dakika kadar pişirin.Çatalla veya bıçakla enginarların pişip pişmediğini kontrol edin.Pişmeye yakın olan enginarların üzerine kavanozdan boşaltıp sudan geçirdiğiniz garnitürleri  ekleyin. Su miktarını kendinize göre ayarlayın eğer suyunu çekerse sıcak su ekleyin.Beraberce 5-6 dakika daha pişirip, servis yapmak için yemeğin soğumasını bekleyin.Enginarların içlerini garnitürle doldurup dereotu ile süsleyin.  Afiyet şifa olsun...  














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...