5 Nisan 2018 Perşembe

KUPTA PORTAKAL PELTELİ MUHALLEBİ

                                                   MALZEMELER:
                                              1 litre süt
                                                  2,5 yemek kaşığı un
                                                  2 yemek kaşığı nişasta
                                                  1 su bardağı şeker
                                                  1 adet yumurta sarısı
                                                  1 tatlı kaşığı tereyağ
                               
                                                    3 su bardağı portakal suyu 
                                                          2,5 yemek kaşığı nişasta
                                                  4-5 yemek kaşığı şeker


HAZIRLANIŞI: Muhallebi için; tereyağı hariç tüm malzemeleri bir tencereye koyun karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. İçerisine tereyağı ekleyip karıştırın.Ilıyınca muhallebinin pürüzsüz bir kıvam alması için mikserle 3-5 dakika çırpın ve kuplara paylaştırın.

Portakal peltesi için;portakalların suyunu sıkın ve bir süzgeçten geçirip tencereye alın. İçine nişasta ve şekeri tencereye ekleyin koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.Göz göz olup kaynayınca ocaktan alın 1-2 dakika bekleyin.Daha sonra pelteyi kuplardaki muhallebilerin üstlerine yavaşça paylaştırın. Oda ısısına gelince kupları dolaba kaldırın birkaç saat veya bir gün dinlendirin.İstediğiniz gibi süsleyip servis yapın. Afiyetler olsun...













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...