14 Şubat 2017 Salı

                                    TEL ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI
                                          MALZEMELER:
                                                  
                                                     2 su bardağı bulgur
                                                     1 çay bardağı tel şehriye
                                                     3 yemek kaşığı sıvıyağ
                                                     2 yemek kaşığı tereyağ      
                                                     1 tatlı kaşığı tuz 
                                                     4 su bardağı kadar sıcak su


HAZIRLANIŞI: Pilav tenceresinin içinde yağı eritin üzerine şehriyeyi koyun rengi dönene kadar kavurun.Yıkayıp iyice süzdüğünüz bulguru şehriyeye ekleyin 2-3 dakika kadar kavurun.Daha sonra suyunu ve tuzunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın.Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 15-20 dakika pilav suyunu çekene kadar pişirin.Pişen pilavı 15 dakika kadar dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...