26 Şubat 2017 Pazar

                              KEREVİZLİ KURU FASULYE TARİFİ



MALZEMELER: 

2 su bardağı kuru fasulye 
1 çay bardağı zeytinyağ
1 tane büyük soğan
1 tane büyük havuç
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy kereviz ve yaprakları
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet kesme şeker



HAZIRLANIŞI:Fasulyeleri akşamdan geniş bir tencereye alın.Üzerine üç beş parmak geçecek kadar soğuk suyla doldurun.Sabah olunca tencerenin içindeki fasulyeler şişmiş olacak. Fasulyelerin  suyunu değiştirin ve tencereyi ocağa koyup kaynatın. Üzerinde oluşan beyaz köpükleri alın, 1-2 dakika haşlayıp fasulyelerin suyunu süzün.Soğanları ve sarımsakları doğrayın,havuçların kabuklarını kazıyın verev veya halka halka doğrayın. Kerevizi küçük küçük doğrayın.

Tencereye zeytinyağı koyup ısıtın üzerine soğan ve sarımsakları ilave edip karıştırarak kavurun.Havuçları ekleyin ve kavurmaya devam edin.Kavrulan malzemeye salçaları ilave edin, kokusunun çıkması için biraz kavurun.Daha sonra süzdüğünüz fasulyeleri ekleyin lezzetli olması için bir kaç kez karıştırın.Tuz,şeker ve 4-5 bardak sıcak su koyun az gelirse sıcak su ekleyin.Önce ocağı yüksek ısıya getirin malzemeler kaynayınca ocağı kısın.Fasulyeler 30 dakika kadar piştikten sonra küçük küçük doğradığınız yapraklı kerevizi ilave edin. Fasulyeler yumuşayıp suyu koyulaştığında (tahminen 40-50 dakika sonra kontrol edin) ocaktan alın.Kereviz kurufasulye' ye çok yakışacak. Afiyetler olsun...














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...