3 Kasım 2016 Perşembe

                                                        PATLICAN KEBAP


Köftesi İçin:

500 gr kıyma
1 adet soğan
1 dilim ekmek içi
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz 
Bir tutam maydanoz
Kekik,kimyon (isteğe bağlı) 

4-5 adet patlıcan
2-3 adet domates
5-6 adet  yeşil sivri biber
3-4 diş sarımsak

Sosu İçin:

1 yemek kaşığı salça
1,5 su bardağı ılık su
tuz, sıvıyağ




HAZIRLANIŞI: Kabınızın büyüklüğüne göre patlıcanları alacalı soyun,bir parmak kalınlıkta halka şeklinde doğrayın.Tuzlu suyun içinde acı suyunun çıkması için 15-20 dakika bekletin daha sonra suyunu süzüp kurulayın.

Yoğurma kabının içine köftelik kıyma,rendelenmiş soğan,ufalanmış ekmek içi,ince kıyılmış maydanoz ve baharatları koyup iyice yoğurun.Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.

Orta boy fırın tepsisini biraz yağlayın ve bir patlıcan bir köfte olacak şekilde malzemeleri yerleştirin.Üstlerini ve boşluk kalan yerleri domates, sarımsak ve biberle süsleyip fırına verin. Köfteler ve patlıcanlar kızarana kadar 15-20 dakika fırında tutun.

Diğer tarafta 1 yemek kaşığı salçayı 1 bardak ılık su ile açın.İçine biraz sıvıyağ ve tuz koyup kızarmış olan patlıcanlı köftelerin üzerine gezdirerek dökün.(Eğer tepsiye göre su ve salça az gelirse miktarını arttırın.) Tekrar fırına sürün 15 dakika kadar daha pişirin. Afiyetler olsun...








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...