25 Ekim 2016 Salı

               KARIŞIK TURŞU TARİFİ


MALZEMELER:

1 adet küçük lahana
5-6 adet kırımızı biber
10-15 adet yeşil sivri biber
1/2 kg ham yeşil domates
1/2 kelek
1/2 acur
1/2 havuç
1/2 kornişon
1 demet kereviz yaprağı
1 baş sarımsak

Turşu Suyu İçin:

 1 litre su
 3 yemek kaşığı turşuluk iri tuz
 1 yemek kaşığı şeker
 1 su bardağı sirke




HAZIRLANIŞI:Tüm turşuluk malzemeleri bol su ile yıkayıp istediğiniz şekilde doğrayın. Büyük bir kabın içinde hepsini karıştırın. Temiz cam kavanoza karışık turşu malzemelerini bastırarak doldurun.Bu malzemeler 5 kg cam kavanozu dolduruyor. Siz bu sebzeleri çeşit olarak değiştirebilirsiniz.

Turşu suyu için,1 litre suyun içine, 3 yemek kaşığı turşuluk tuzu ,1 yemek kaşığı şekeri ve 1 su bardağı sirkeyi koyup karıştırın iyice eritin.Bu ölçülerin miktarlarını arttırarak turşu suyunu hazırlayın.Sebzelerin üzerini geçecek şekilde kavanoza dökün,kapağını sıkıca kapatın. Serin ve güneş görmeyen bir yerde 3-4 hafta bekletin. Afiyetler olsun....









































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...