28 Kasım 2016 Pazartesi

KÖFTELİ BEYKOZ KEBABI

                                              MALZEMELER:

                                              5-6 adet patlıcan
                                              400 gr kıyma
                                              1 adet orta boy soğan      
                                              1 adet yumurta
                                              2 dilim ekmek
                                              1-2 diş sarımsak
                                              1 çay kaşığı tuz
                                              1 çay kaşığı karabiber
                                              1/2 çay kaşığı kekik
                                              1/2 çay kaşığı kimyon
                                              1 yemek kaşığı salça
                                              1 su bardağu su
HAZIRLANIŞI:Patlıcanları alacalı soyup boylamasına ince dilimler halinde kesin.Tavada biraz kızartın.Yağını çekmesi için havlu kağıt kullanın.

Diğer tarafta kıymanın içine rendelenmiş soğan,sarımsak,ekmek içi,yumurta ve baharatları ekleyip köfteyi yoğurun.Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzun içinde yassı köfteler hazırlayın ve hafifçe kızartın.

İki patlıcan dilimini + artı işareti şekline getirip ortasına bir köfte yerleştirip uçlarını köftenin üstünde birleştirin.Patlıcanların üzerine bir domates dilimi ve isterseniz biber koyup kürdanla tutturup fırın kabına yerleştirin.

Sosu için 1 yemek kaşığı salçayı 1 bardak suyun içinde eritin içine tuz ve karabiber ekleyin 180 derece fırında domatesler dakika pişirin.Afiyetler olsun...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...