21 Kasım 2016 Pazartesi

                        DÜDÜKLÜ TENCEREDE AYVA REÇELİ
                                              MALZEMELER:

                                                          1 kg ayva 
                                                          1 kg şeker
                                                          1 çay bardağı su
                                                          2-3 adet karanfil (isteğe bağlı)
                                                          1 tane çubuk tarçın (isteğe bağlı)  
                                                          1 yemek kaşığı limonsuyu 

HAZIRLANIŞI: Ayvanın kabuklarını soyup, küp küp doğrayın.Kararması için limonlu su içine koyun. Çekirdeklerin düzgün olanların bir kısmını yıkayıp ayırın. Doğrama işi bitince düdüklü tencereye; ayvaları, çekirdekleri, suyu, 1 kg şekeri, çubuk tarçını, karanfilleri ve limon suyunu ekleyin. Orta ateşte pişirmeye bırakın. Düdüklü kaynayıp ses çıkarınca buhar düdüğünü indirmeden kısık ateşte 25 dakika kadar pişirin.Süre sonunda tencereyi soğuk suyun altına tutun ve kapağını açın. Bu arada çubuk tarçını ve isterseniz çekirdekleri de içinden çıkarın.Reçelin kıvamını kontrol edin,kıvam almazsa açık şekilde 5 dakika kadar pişirin. Afiyetler olsun...















                                                     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...