7 Ekim 2016 Cuma

                                        ARNAVUT CİĞERİ
                                                   MALZEMELER:

                                             1 adet kuzu ciğeri (temizlenmiş doğranmış)
                                             2-3 yemek kaşığı un
                                             1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
                                             1 tatlı kaşığı tuz
                                             sıvıyağ (kızartmak için)
HAZIRLANIŞI: Kasaptan aldığınız doğranmış ciğerlerin fazla suyunu almak için peçeteyle kurulayın.Derin bir kabın içine tuzu, tozbiberi ve unu karıştırın. İçine ciğerleri koyun ve her yanının una bulanmasını sağlayın. Daha sonra üstündeki fazla unun dökülmesi için bir süzgece koyup sallayın.Derin kızartma tavasında sıvıyağı kızdırın.Ciğerleri bu yağda karıştırarak fazla kurutmadan 1,5-2 dakika kadar pişirin.Kevgirle havlu kağıt üzerine alın, istediğiniz şekilde sıcak olarak servis yapın. Afiyetler olsun..


































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...