KIYMALI SEMİZOTU YEMEĞİ
Semizotu; hafif ekşimsi tadı, Omega-3 dostu ve saymakla bitmeyen faydaları ile yemeği ve salatası yapılan faydalı bir bitki. Benim tercihim aşılısı ve yabanisi de bulunan semizotunun daha ekşi tadı olan doğal kendiliğinden bahçelerde yetişen yabanisinden yana.Gelelim yemeğin tarifine,
MALZEMELER:
1 demet semizotu
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
100-150 gr kıyma
1 yemek kaşığı salça
2 adet domates
1 yemek kaşığı pirinç (isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı pirinç (isteğe bağlı)
tuz
YAPILIŞI: Semizotlarının kök kısımlarını kesin, iyice yıkayıp doğrayın. Yemeklik doğradığınız soğanları sıvıyağda kavurun, pempeleşince kıymayı ilave edin ve suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin. Salçayı ekleyip karıştırın üzerine rendelenmiş veya küp küp doğranmış domatesleri ilave edin. Domatesler 1-2 dakika kavrulduktan sonra semizotlarını ekleyerek tuz ve pirincini koyun. Tencerenin kapağını kapatıp yemeği kendi suyu ile pişmeye bırakın.Kendi suyu az gelirse biraz su ekleyin, pirinçler diriliğini kaybedene kadar 10-15 dakika kadar pişirin. Kıymalı semizotu yemeğini yanında yoğurtla servis edin. Afiyetler olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder