2 Mayıs 2016 Pazartesi

            SEBZELİ ET HAŞLAMA



MALZEMELER:


5-6 parça kemikli kuzu eti
1 adet soğan
2 adet patates
2 adet havuç
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber













YAPILIŞI: Tencereye etleri alın, üzerini geçecek kadar su ekleyin.Köpükleri çıkana kadar bir iki taşım kaynatıp suyunu  dökün. Haşlama suyunun daha berrak olması için etleri musluktan akan sıcak sudan geçirip, süzülmeye bırakın. Düdüklü tencereye çok az yağ koyup suları süzülen etleri soteleyin. Daha sonra içine üstünü geçecek kadar su , bir bütün soğan ve bir tutam maydanoz ilave edip, 20 dakika kadar haşlayın.

Diğer tarafta havuç ve patatesleri temizleyip  istediğin şekilde doğrayın.(İsterseniz haşlarken soğan koymayıp,patates ve havuçlarla beraber 8-10 tane bütün arpacı soğanı koyabilirsiniz.)Bir tavaya biraz sıvıyağ biraz tereyağ koyup önce havuçları daha sonra patatesleri soteleyin. Daha sonra  haşlanan etlerin içine sotelenen sebzeleri, tuzu ve karabiberi  ilave edip, 8-10 dakika kadar daha pişirin.Üzerini ince kıyılmış maydanozla süsleyip,limon suyu ve karabiberle servis yapın. Afiyetler olsun..






















                           




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...