19 Nisan 2016 Salı

                                          ŞERBETLİ İRMİK TATLISI 

MALZEMELER:

3 adet  yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı kadar hindistan cevizi(50 gr'lık paket)
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya

Şerbeti için:

3 su bardağı şeker
3 su bardağı su






YAPILIŞI: Şerbeti için şeker ile suyu bir tencereye alın,şeker eriyene kadar karıştırarak  kaynatın. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın 15-20 dakika kaynatın. Şerbetin inmesine yakın 5-6 damla limon suyu sıkın,bir taşım kaynatıp ocağı  kapatın.  

Yumurtaları şekerle beraber çırpın, sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin. Elenmiş unu, irmiği, hindistan cevizini, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpıcının düşük ayarı ile karıştırın. İrmikli hamuru yağlanmış kare borcama boşaltın. Daha sonra 180 derece fırında altı üstü iyice kızarana kadar pişirin.Ilınınca bıçakla keserek dilimleyin.

Tatlıyı fırından aldıktan 5 dakika kadar sonra ılık şerbeti yavaş yavaş gezdirerek dökün, üzerini istediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın. Afiyetler olsun...











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...