10 Ocak 2016 Pazar

                                              YALANCI TAVUK GÖĞSÜ

                                                              MALZEMELER:

                                                             1 kg süt
1 su bardağı su
     2,5 çay bardağı un
       1,5 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
                 50 gr margarin veya tereyağ
                                                             1 paket vanilya
                                                      


YAPILIŞI: Margarin veya vanilya hariç diğer malzemeleri derin bir tencereye alın sürekli karıştırarak koyulaşana kadar karıştırın.Kaynadıktan sonra kabarcık kabarcık olunca 3-5 dakika daha pişirin sonra ocaktan alın.İçine margarini ve vanilyayı ilave edin, soğuyana kadar ara sıra mikserle hızlı devirde karıştırın.Soğuyan tatlıyı yapışmasını önlemek için ıslatılmış kare bir bocama boşaltın. Dinlenmesi için buzdolabına kaldırın,üzerine tarçın,fındık.ceviz serperek servis yapın. Afiyetler olsun.























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...