19 Ocak 2016 Salı

                                             TAVUKLU KEREVİZ YEMEĞİ
 


MALZEMELER:

 1 kg kereviz
 2 parça göğüs eti veya but
 1 adet soğan
 2 adet havuç
 5-6 yemek kaşığı sıvıyağ
 tuz, karabiber













YAPILIŞI:Soğanı yemeklik doğrayın,havuçları soyup yuvarlak veya küp küp istediğiniz şekilde doğrayın. Kerevizi soyun ve kuşbaşı gibi doğrayın.Tavuk etlerini de doğrayıp yemeğin malzelerini hazırlayın.
Soğanı sıvıyağ koyduğunuz tencerede kavurun, pembeleşen soğanlara havuçları ekleyin 1-2 dakika daha kavurun.Kuşbaşı doğradığınız tavukları ekleyip, tavuklar suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin.Tavuklar suyunu çekince kerevizleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun tuz ve karabiberle lezzetlendirin.Tencereye yemeğin üstünü geçmeyecek kadar sıcak su koyun, kapağını kapatın, kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Afiyetler olsun..







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...