24 Kasım 2015 Salı

                                             TAVUKLU PİLAV

                                                  
                                                            MALZEMELER:

     2 parça tavuk göğsü,but...
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
 3 su bardağı tavuk suyu veya sıcak su
  Bir kaç damla limon( pirincin beyazlaması için)
 1 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber


YAPILIŞI: Tavuk göğsünü yıkayın üstünü geçecek kadar suyunu tuzunu koyup normal tencerede veya düdüklü tencerede haşlayın. İsterseniz tavuklar haşlanırken içine bir bütün soğan, tane karabiber veya havuç koyabilirsiniz. Haşlanan tavuk etlerini pilavda kullanmak üzere dideleyin ve   3 su bardağı tavuk suyunu pilavda kullanmak üzere ayırın.

Pirinci yıkayın tuzlu suda yarım saat bekletin. Süre sonunda pirinçlerin nişastası gidene kadar musluğun altında yıkayın ve süzülmeye bırakın.

Pilav tenceresine sıvıyağı ve tereyağı koyup ısıtın üzerine pirinçleri ilave edin. Pirinçler şeffaf bir görüntü alana kadar kavurun.Üzerine kenara ayırdığınız 3 su bardağı tavuk suyunu veya sıcak suyu ekleyin.Tuzunu,şekerini ve birkaç damla limon damlatıp bir sefer karıştırın.Tencerenin kapağını kapatın pilavın suyu kaynayınca kısık ateşte 15 dakika pilav suyunu çekene kadar pişirin.

İsterseniz pişen pilavın üstüne didelediğiniz tavuk etlerini koyun,üzerine bir peçete koyun,15-20 dakika dinlendirip servis yapın.İsterseniz servis sırasında bir kasenin dibine tavukları üstüne pilavı koyup ters çevirerek servis yapın.

























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...