29 Kasım 2015 Pazar

KAŞAR PEYNİRLİ RULO BÖREK

                                                          MALZEMELER: 

                                                          2 tane yufka
                                                          200 gr kaşar peynir
 1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt 
 susam veya çörekotu


YAPILIŞI: Börek sosu için sıvıyağ ve yoğurdu karıştırın.Kaşar peynirleri  küçük küp parçaları olacak şekilde doğrayın. Yufkaları 8 üçgen parça çıkacak şekilde kesin.

Bir üçgen yufka parçasının birini serin üzerine yağlı yoğurt karışımından sürün, üzerine ikinci üçgen yufkayı da yerleştirip sos sürün.Geniş kenarına kaşar peyniri parçalarından yeterince koyun önce iki yanını katlayıp gevşek olacak şekilde sigara böreği gibi sarın.Yufkanın uç kısmına açılmaması için yağlı yoğurt karışımından sürün. Yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine börekleri dizin.Üzerlerine de kalan sostan sürüp, susam veya çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar üzerleri kızarana  pişirin. Fazla soğutmadan servis yapmanızı tavsiye ederim, afiyetler olsun.











  
   
 
 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...