9 Kasım 2015 Pazartesi


KREMALI HAVUÇ ÇORBASI



MALZEMELER:                        

2  adet havuç
2 yemek kaşığı un
1 kutu krema
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
5 su bardağı sıcak su
Tuz ve karabiber










YAPILIŞI:Tencereye yağları koyun, rendelediğiniz havuçları sıvı yağda yumuşayana kadar kavurun. Havuçlar yumuşayınca 2 çorba kaşığı unu ekleyin 1-2 dakika daha kavurun.Çorbaya önce soğuk su sonra sıcak su ekleyip karıştırın.Havuçlar yumuşayana kadar orta ateşte ara sıra karıştırarak 15-20 dakika pişirin. Kaynama esnasında suyunda eksilme olursa sıcak su ilave edin.Ocağın altını kısın kremayı ekleyip karıştırın.Kıvamını ayarladığınız çorbanın tuzunu ve karabiberini ekleyip bir kaç taşım kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın. Afiyet şifa olsun...


































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...