15 Eylül 2015 Salı

                                     TOZ PUDİNGLİ KURABİYE
 

   MALZEMELER: 

                    1 paket oda sıcaklığında margarin
   1/2 çay bardağı sıvıyağ 
                                                         2 adet yumurta
                   2 paket muzlu puding (toz halde)
  2 paket kabartma tozu
                                                         3 su bardağı kadar
                                                               
                                                                Üzeri için:
2 yumurtanın akı
Kırılmış fındık   


YAPILIŞI: Margarin, 2 yumurta sarısı(aklarını üstü için ayırın) sıvıyağı yoğurma kabına alıp,iyice karıştırın. Üzerine 2 adet muzlu pudingi, kabartma tozlarını ve kontrol ederek azar azar un ekleyin. Ele yapışmayan kulak memesinden biraz daha sert bir hamur olsun ki pişerken yayılmasın.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayarak şekil verin. Önceden ayırdığınız yumurta akına sonra fındığa batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Sıcaklığı 180 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar 20-25 dakika pişirin.Fırından çıkan kurabiyeler çok yumuşak oluyor, tepside soğuyunca sertleşecektir.Pudingde şeker olduğu için pudra şekeri kullamadım.   Afiyetler olsun...














 
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...