18 Eylül 2015 Cuma

 İMAM BAYILDI TARİFİ (ÇİĞDEN)
Türk mutfağının en güzel yaz yemeklerinden patlıcanın bol zeytinyağlı hali imambayıldı. Öğrendiğime göre imamı bayıltan yemeğin lezzetinden çok kullanılan yağın miktarıymış. Çocukluğumdan beri yaz mevsimlerinde soframızın vazgeçilmez yemeğidir.

Ben imambayıldıyı kızartmadan ve fırınlamadan yapanlardanım. Başka türlüsünü ne yedim ne de denedim.Çevremde olan herkes  benim yaptığım gibi yapıyor. Bol zeytinyağlı,bol soğanlı ve sarımsaklı keyifle yiyebileceğini son derece sağlıklı ve lezzetli bir tarif. 


MALZEMELER:

4 adet Patlıcan 
  2 tane orta boy soğan
  3 tane büyük domates
    1 çay bardağı zeytinyağ
  1 tatlı kaşığı toz şeker 
7-8 diş sarımsak
1-2 kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz 


Patlıcanları alacalı soyun ve acısı çıksın diye tuzlu suda yarım saat kadar bekletin.Diğer taraftan bir kabın içine soğanları yarımay şeklinde doğrayın ve soğanların diriliğini kaybetmesi için biraz tuzla ovun.Domatesleri küp küp doğrayıp, soğanlara ilave edin.Sarımsakları ayıklayın birazını bütün halinde birazını ikiye bölerek karışıma ekleyin.Tuzunu şekerini ekleyip salata gibi karıştırın.
Patlıcanları tuzlu sudan sıkarak çıkarın,durulayın ve kağıt havlu ile kurulayın. Baş kısımlarını koparmadan dörde bölün, hazırladığınız harçdan patlıcanların içine doldurun.Yemeği yayvan bir tencereye yapın ki patıcanlar üst üste gelmesin.

Yemeği çiğden yaptığımız için su koymayın sebzeler suyunu salacaktır, üzerine zeytinyağını gezdirin sonra kapağını kapatın önce harlı ateşte kaynayınca kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar  40-45 dakika pişirin.Yemek yağı ile kalmalı hatta biraz dibine yapışmalı.Afiyetler olsun..


 


 























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...