8 Eylül 2015 Salı

KIYMALI KABAK YEMEĞİ
 

                                                        MALZEMELER:
                                         
                                                        4-5 adet kabak
                                                        1 adet büyük soğan
                                                        150 gr kıyma
                                                        2 adet domates
                                                        1 tatlı  kaşığı salça
                                                        4 yemek kaşığı sıvıyağı ( veya margarin, tereyağ)
                                                        1 tatlı kaşığı tuz
         
                                                         Üzeri İçin:
                                                          Dereotu
                                                          Nane                      

YAPILIŞI: Yemeğe başlamadan önce malzemeleri hazırlayın.Soğanları küçük küçük ve  domatesleri küp küp doğrayın.Kabakları soyun ve yıkayın ister yuvarlak isterseniz boylamasına dörde bölüp büyük kuşbaşı doğrayın. Dereotlarını ayıklayıp yıkayın ve ince ince kıyın. 

Geniş bir tencerede tercih ettiğiniz yağda soğanları 2-3 dakika kavurun. Hafif kavrulduktan sonra kıymayı ekleyin.Kıyma suyunu çekip rengi değişene kadar pişirin. Ardından domatesleri ve salçayı ekleyip, 1-2 dakika kavurun. Tencereye kabakları koyun bir kaç kez karıştırın, üzerine bir su bardağı sıcak su ilave ederek tuzunu ayarlayın.Tencerenin kapağını kapatın,kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar 25-30 dakika pişirin.Suyu az gelirse sıcak su ilave edin.İlk sıcaklığı geçince yemeğin üzerini doğranmış dereotu veya naneyle süsleyip servis edin.  Afiyetler olsun...

 
 

 


















                                























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...