12 Temmuz 2015 Pazar

                   SEDİR ADASI (KLEOPATRA PLAJI)

Marmaris Selimiyeden tatilinden uzun bir yol katedip çamlı köyüne gittik.Sedir adasına gidecek tekneler buradan kalkıyor.Sedir adasının diğer bir adı Kleopatra Adası.Efsaneye göre Kleopatranın ve Sezarın burada aşk yaşadığı ve buranın özel kumunu kleopatrayı memnun etmek mısır'dan getirtdiği rivayet ediliyor.Denizin rengi çok güzel ayrıca denizi oldukça sıcak. Zeytin ağaçlarının bulunduğu adada tarihsel kalıntılarda bulunuyor.

 

 


Sahildeki kumlara havlu sermek ve kum almak yasak. Plaj havlusu ve terliği götüremiyorsunuz.Denizden çıkmadan duş alınıyor. Kulelerde güvenlik görevlileri sizi uyarıyor çünkü kum koruma altında.




 

Marmaris Selimiye'ye gitmeden önce gidilecek,görülecek nerede ne yenir diye not almıştı.Datça yolu üzerinde meşhur olduğunu okuduğum teneke tavuk yemeğe gittik. Siz oraya gittikten sonra sipariş veriyorsunuz yapıyorlar.Tavuk dik bir şekilde altında sebzelerle 1/2 saat  45 dakika arasında pişiyor.Bulgur pilavı ile servis ediliyor.Burası İstanbul'dan buraya gelen genç bir çift tarafınd işletiliyor.Tavuk güzel ve lezzetli yolu o taraflara düşenlere tavsiye ederim.




 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...