14 Temmuz 2015 Salı

                   KEDİDİLLİ KOLAY EKLER PASTA



MALZEMELER:
1 paket kedi dili bisküvi 
Kedidilini ıslatmak için:
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker
Ekler Pastanın Kreması İçin
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1/2 su bardağından biraz fazla toz şeker
1 adet toz krem şanti
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ
 Çikolata Sos  İçin:
 1/2 paket çikolata sos
 2 çay bardağı süt   
        veya                                                  
 200 ml  krema
 200 gr bitter çikolata


YAPILIŞI:Muhallebi malzemelerini margarin ve toz krem şanti hariç bir tencereye koyun, karıştırarak pişirin.Göz göz olup muhallebi kıvamı alınca tereyağını ekleyip karıştırın soğumaya bırakın.Üstü kaymak tutmaması için arar sıra karıştırın.Ekler kreması soğuyunca içine toz krem şantiyi boşaltın ve mikserle çırpın.

Geniş bir kaba 1 bardak sütü dökün,kedi dili bisküvileri ıslatın( kırılmaması için fazla ıslatmayın) servis edeceğiniz tabağa koyun.Kedi dillerinin üstüne soğuttuğunuz muhallebiden koyun,kalan bisküvileri de sütle ıslatıp üstlerine kapatın.Aynı işlemi büsküviler bitene kadar yapın.

Çikolata sos için  isterseniz 1/2 paket çikolata sos ile 2 çay bardağı sütü üstündeki tarife göre hazırlayıp biraz soğuduktan sonra üstüne dökün.

İsterseniz bir tencereye kremayı koyun, kaynayana kadar pişirin.Krema kaynayınca altını kapatın, içine bitter çikolatayı ekleyin.Çikolata eriyene kadar karıştırın.Ekler büsküvilerin sadece üst kısımlarını çikolatalı sosa batırın,buzdolabında en az  2 saat dilendirin.

Üstünü istediğiniz şekilde hindistan cevizi,antep fıstığı,ceviz içi veya süsleme şekerleri ile süsleyip servis edin. Afiyetler olsun..

     






























     











    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...