23 Temmuz 2015 Perşembe

 ÜÇ RENKLİ RULO BÖREK

    MALZEMELER:

4 adet   yufka
  3-4 adet havuç
                1/2 gr ıspanak yaprakları
   3 adet patates 
          1 adet küçük soğan 
                            1 adet yumurta sarısı (üzeri için)

        BÖREK SOSU İÇİN:

    1 su bardağı yoğurt
        1/2 su bardağı sıvıyağ


YAPILIŞI: Havuçları rendeleyin 1 yemek kaşığı sıvıyağda kavurun.Patatesleri haşlayın içine tuz karabiber ve istediğiniz baharatları ekleyip püre haline getirin. Ispanaları temizleyip yıkayın bir kenarda sularını süzdürün.Diğer tarafta soğanları küçük küçük doğrayın tavada kavurun biraz pempeleşince içine ıspanakları ilave edin.Ispanaklar diriliğini kaybedince tuz ve karabiber ekleyin.

Sos için yoğurtla sıvıyağı bir kabın içine koyun iyice karıştırın. Düz bir zemine 1.yufkayı serin sosu her yerine eşit şekilde sürün.Yufkanın ucuna havuçlu harçtan koyup rulo olacak şekilde sarın. 2. ve 3. yufkaya da sos sürün birine ıspanak öbürüne patates koyup yine rulo şeklinde sarın. Son 4.yufkayı serin sosu her yerine sürün.Hazırlamış olduğunuz rulolardan ikisi yan yana bir tanesi üste gelecek şekilde büyük bir rulo sarın.İsterseniz iki parmak genişliğinde kesip üzerilerine yumurta sarısı sürüp pişirin.İsterseniz kesmeden yumurta sarısı sürün pişirin daha sonra kesin.Ya da böreği derin dondurucuya da koyabilirsiniz pişireceğiniz zaman dilimleyip pişirebilirsiniz. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin, üzerine  yumurta sarısı sürün,önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin,biraz ılınınca dilimleyin.Afiyetler olsun...
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...