21 Temmuz 2015 Salı

FIRINDA PAÇANGA BÖREĞİ



MALZEMELER:
3 adet yufka
200 gr pastırma
3 adet küçük boy domates
3 adet küçük sivri yeşil biber
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Bir tutam maydanoz (tercihe bağlı)


SOS MALZEMESİ
2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin (eritilmiş)
1 çay bardağı sıvıyağ


ÜZERİ iÇİN:
1 adet yumurta sarısı





YAPILIŞI: İç malzemesi için domatesin çekirdeklerini çıkarıp küp küp doğrayın. Bir tutam  maydanozu ince ince kıyın. Biberleri küçük küçük doğrayıp, kaşar peynirini rendeleyin. Pastırmaları ince ince doğrayın tüm malzemeyi karıştırıp birbiriyle harmanlayın.Sos malzemesi için; iki yemek kaşığı tereyağı veya margarini eritin, ılınınca sıvıyağla karıştırın


İlk yufkayı tezgaha yayın  her yanına sos malzemesinden sürün, ikinci yufkayı onun üzerine serin ve bıçakla (yufkanın büyüklüğüne göre) 6 veya 8  parçaya ayırın. Her parçanın geniş kısmına hazırlanan iç malzemeden koyun. Kenarlarını katlayıp kalın sigara böreği sarar gibi daha enli şekilde sarın, ucunu ıslatarak yapışmasını sağlayın.
 
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine börekleri dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. İsterseniz üzerlerine çörekotu veya susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece sıcak fırında 25-30 dakika pişirin.  Afiyetler olsun...



 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...