3 Mart 2015 Salı

KIYMALI PAZI YEMEĞİ




MALZEMELER:

       1 Kg pazı veya 2 demet
1 adet büyük soğan
 250  gr kıyma         
   1 yemek kaşığı salça
   2 yemek kaşığı pirinç
  1 adet kesme şeker  
        4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
 Tuz ve karabiber     


YAPILIŞI: Pazıları iyice yıkayın ve yapraklarını doğrayın ama sap kısımlarını daha ince doğrayın.
Sıvıyağı tencereye koyun,yemeklik doğradığınız soğanları ilave edin.Soğanlar biraz kavrulduktan sonra  kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.Salçasını ilave edip karıştırın.Pazıyı ekleyin kendi suyunu salana kadar  2-3 dakika pişirin.Pirinci ve sıcak suyu ilave edin tuz ve karabiberi serpin pazılar yumuşayana kadar 15-20 dakika pişirin. Yoğurt veya arzu ederseniz sarımsaklı yoğurtla servis yapabilirsiniz. Afiyetler olsun...                                                                                                                              






 



                        



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...