6 Mart 2015 Cuma

                                     KIYMALI KARNIBAHAR YEMEĞİ
 
 
                                                         MALZEMELER:
                                                    
                                                        1 küçük karnıbahar veya orta büyüklükte
                                                        1 adet soğan 
                                                        200 gr kıyma
                                                        1 adet havuç (isteğe bağlı)
                                                        1,5 yemek kaşığı salça (domates ve biber karışık olabilir)
                                                        4-5 yemek kaşığı sıvıyağ veya
                                                        1 yemek kaşığı tereyağ
                                                        1 silme tatlı kaşığı tuz, 
                                                        1 silme çay kaşığı karabiber

                                                                   
YAPILIŞI: Karnıbaharı yıkayın kök kısmını bıçakla çıkartın ve çiçek çiçek ayırın.Tencerede 1-2 dakika haşlayıp, suyunu süzün.

Soğanı yemeklik doğrayın sıvı yağda kavurun.Havuç koyacaksanız havucu soyup halka halka dilimleyin, soğanların üzerine ekleyin, kavurmaya devam edin. Kıymayı ilave edin, suyunu salıp çekene kadar topaklanmaması için karıştırarak kavurun.Salçayı koyun karıştırın, üzerine haşlanmış karnıbaharları ekleyerek harçla karışmasını sağlayın. 

Tencereye göz kararı karnabaharların üstünü geçmeyecek  kadar 1  su bardağı sıcak  su ilave edin, eğer az gelirse sıcak su ilave edin.Tuzunu ve karabiberini ekleyin tencerenin kapağını kapatıp karnıbaharları kontrol ederek orta ateşte 20-25 dakika yumuşayana kadar karıştırmadan pişirin. Karnıbaharlar karıştırıldığında ezildiğinden çiçek özelikleri kayboluyor, pişme sırasında kontrol edin. Sıcak olarak (acı seviyorsanız pul biberle) servis yapın. Afiyet olsun...


























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...