Soğuk kış aylarında vücut direncini arttırmak için protein,vitamin,mineral ve antioksidanlar açısından zengin tahini bol tüketmekte fayda olduğunu söylüyor uzmanlar. Tahini sade olarak tüketildiğinde mide rahatsızlıklarına faydalı olduğu, pekmezle karıştırıldığında kan yaptığı ve enerji verdiği, üşümeyi engellediği belirtiliyor.Tahini kurabiyelerde kullanarak lezzetli tatlar elde edebiliriz.Bu lezzelerden biri de tahinli kurabiye,
MALZEMELER:
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
4/3 su bardağı tahin
1 paket kabartma tozu
3,5-4 su bardağı un
YAPILIŞI:Karıştırma kabına önce sıvı malzemelerden sıvıyağ ve tahini, pudra şekerini, kontrollu olarak elenmiş unu ve kabartma tozunu ilave edin. Tüm malzemeyi çok sert olmayan ve ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın, avucunuzda yuvarlayarak şekil verin.Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine veya kağıt kalıplara dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin.Fırında çıkardıktan sonra pudra şekeri ile süsleyip ikram edin.
Afiyet olsun....
Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder