26 Kasım 2014 Çarşamba



                              PALAMUT IZGARA (FIRINDA)





                MALZEMELER:

              2 tane palamut fileto
              1 tane limon
              1 küçük fincan zeytinyağ
              1 tatlı kaşığı tuz
              1 çay kaşığı karabiber


                       

YAPILIŞI:Palamutları balıkçınıza fileto gibi ancak kılçıkları bir tarafta kalacak şekilde hazırlatın. Eve gelince balıkları çok iyi yıkayın ve süzgece alıp süzdürün. Gerekirse mutfak havlusuyla suyunu alabilirsiniz.

Derin bir kaba yağ, tuz,karabiber ve limondan oluşan sos hazırlayın ve balıklara bu sostan iyice sürün.Hatta bir fırın poşetine balıkları koyup üzerine sosu ilave edin ve alt üst ederek karıştırın.Bu şekilde balıkları buzdolabında bir saat bekletin.

Bir saat sonra balıkları ızgaraya  veya fırının ızgarasına dizin.Ben fırının ızgarasında yaptım. Önceden  ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika kızarıncaya kadar pişirin.Balıklar fırında pişerken kurumasınlar diye ara sıra geriye kalan sostan sürün.

Pişen balıkları servis tabağına alın, kırmızı soğan, maydanoz, roka, limon dilimleri ile servis yapın.Tatlı olarak balığın üstüne tahin helvası yemeyi unutmayın benden tavsiye..  Afiyetle...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...