18 Ekim 2014 Cumartesi



   ÇİLEK REÇELLİ TART
                                                


MALZEMELER:

   1 paket margarin (oda sıcaklığında)
                                                 1 çay bardağı toz şeker
                                                 1 tane yumurta (oda sıcaklığında) 
                                                 1 paket vanilya
                                                 1/2 paket kabartma tozu
                                                 3-3,5 su bardağı un (elenmiş)
                                                 1 su bardağı kadar marmelat veya reçel


YAPILIŞI: Bir kabın içine unu koyun kabartma tozu ile karıştırın.Ardından reçel hariç diğer  malzemeleri ilave ederek kurabiye hamuru gibi bir hamur yapın.Bu arada  hamur 10-15 dakika dinlensin siz de tart kalıbını margarinle yağlayıp.Hamurun 4/3 yağladığınız tart kalbına ellerinizle yayın kenarlarnı biraz yükseltin. Üstüne marmelatı veya istediğiniz reçeli kaşıkla her yerine sürün.



















Kalan hamuru merdaneyle açıp ruletle şeritler kesin,tartın üzerini kafes olacak şekilde yerleştirin.175 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar 30-35 dakika pişirin.Fırından    
   çıkarıp soğuduktan sonra üstüne pudra şekeri serpin.

   Şimdiden afiyet olsun...
   















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...