3 Eylül 2014 Çarşamba


                                   PATATES HAŞLAMA BAHARATLI
 
                                            
Patates yıllardır mutfaklarımızın vazgeçilmezidir. Kimi zaman ana yemek kimi zaman garnitür olarak elimizin alıtında her zaman bulunan ekonomik ve vazgeçilmez bir nimet.Patatesle yapılan çeşit çeşit tarifler var ancak bunlardan sadece bir tanesini yazdım.Diğer tarifleri kendim yaptıkça yazmaya devam edeceğim.Baharatlı patates haşlamasını tavsiye ederim.İsterseniz ikindi çayının yanında isterseniz her türlü etin yanında garnitür olarak sunabilirsiniz hem pratik hem lezzetli. 

            


                            

                             MALZEMELER:

                              2-3 adet patates
                              3 yemek kaşığı zeytinyağ
                              1 tat kaşığı tuz
                              1 çay kaşığı pul biber
                              1 çay kaşığı kekik
                              1 çay kaşığı nane









YAPILIŞI: 2-3 patatesi normal tencerede üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyip kaynatın. Kaynamaya başlayınca tuzunu ekleyin 15-20 dakika sonra çatal yardımı ile haşlanıp haşlanmadıklarını kontrol edin.Düdüklü tencerede haşlama 4-5 dakika sürüyor..Patatesleri dağılmayacak  ve diri kalacak şekilde haşlayın.Haşlanan patatesleri süzüp elinizin dayanacak sıcaklığa gelince soyup yuvarlak dilimler halinde veya dilediğiniz şekilde doğrayın.Üstüne 3 yemek kaşığı kaşığı zeytinyağ, kekik,nane pul biber, gibi baharatlarla arzunuza ve damak zevkinize göre tatlandırıp servis yapın.  Afiyet olsun...

                                                           



    Not: Patatesler aynı büyüklükte olursa pişme süreleride aynı zamanda olur. Eğer büyüklükleri eşit değilse bıçakla keserek hepsini aynı boyuta getirin.Patateslerin kabuklarını soyarak haşlamak pratik ve zamandan tasarruf gibi görünüyor ancak lezzetli olmuyor.

    Başka bir tarif ise; tavaya zeytin yağı ve tereyağını karıştırıp koyun yağ ısındıktan haşlanmış patatesleri ilave edin..Üzerine istediğiniz baharatları serperek patateslerle baharatların birbirine karışmasını sağlayın.Bu arada papatesleri ezmeden dikkatli bir şekilde karıştırın veya tavayı sallayın.Hafif hafif kızarmaya başlayınca ocağı kapatın.Servis tabağına alarak sıcak dervis yapın.


    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...