31 Ağustos 2014 Pazar



                       SUCUKLU MİLFÖY BÖREĞİ
               
                                                                 


               

                MALZEMELER:

             1 Paket milföy hamuru 
              Yarım kangal sucuk
              
              ÜZERİ İÇİN:
                Yumurta sarısı
                     Çörek otu           
                                                                    



YAPILIŞI:

Milföylerinizi oda sıcaklığına gelene  kadar (20-30 dakika) bekletin.Her bir milföyün ortasına küçük küçük doğradığınız sucuklardan 2-3 dilim sucuk koyun üçgen veya kare olacak şekilde kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpin. Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsiye milföyleri dizin.180 derece fırında 30 dakika  kadar kontrol ederek pişirin.Sucuk yerine salam ve sosis kullanabilirsiniz.Eğer isterseniz kaşar peynirini rendeleyip içine koyabilirsiniz. 





İki şekilde de yapabilirsiniz.




Yapması kolay pratik bir börek ancak sıcak olarak ikram etmenizi tavsiye ederim.Çünkü soğuyunca pek güzel olmuyor. Afiyet olsun...                              
                                                       








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...