1 Temmuz 2014 Salı


                                   

                                       YAYLA ÇORBASI 

 



MALZEMELER:

1 çay bardağı pirinç(ben biraz az kulladım kahve fincanı)
1 yemek kaşığı tereyağ
1-2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 adet yumurta sarısı
4 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1/2 limon suyu
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaışığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
5-6 su bardağı su veya et suyu




       HAZIRLANIŞI:


    Tencerenin içine 2 bardak su koyup kaynatıyoruz.Bu arada bizde pirinçleri yıkıyoruz.Su kaynayınca içerisine pirinçleri ilave ederek karıştırıyoruz. Pirinçleri yumuşaya kadar 15 dakika falan haşlıyoruz.Diğer tarafta bir kap içerisinde yoğur,yumurta sarısı,limon suyu ve unu çırpıyoruz. Pirinçler pişince kalan 3-4 bardak sıcak suyu içine koyuyoruz, bir taşım kaynatıyoruz..Haşladığımız sudan yoğurtlu karışıma azar azar su ekleyerek çırpıyoruz. Kısık ateşte çorbayı 5 dakika daha kaynatıp,tuzunu ayarlıyor ve ocağı kapatıyoruz.
     Bir tava içerisine sıvı yağ ve tereyağı koyup eritiyoruz,üzerine nane ve pul biberi ilave ederek 1 dakika kavuruyoruz, karışımı çorbaya ekliyoruz. 

        Afiyet olsun.....






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...