30 Haziran 2014 Pazartesi





PATLICAN MUSAKKA 
(KIZARTMADAN)






MALZEMELER:

4 adet patlıcan
200 gr kıyma
5-6 yeşil sivri biber
   1-2 tane orta boy domates
 (küp doğranmış)
1 büyük soğan
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
                                                             Tuz,karabiber








HAZIRLANIŞI:

Bir kaba patlıcanları alacak kadar su doldurun, içine  tuz atın patlıcanları alacalı soyun ve tuzlu suyun içinde yarım saat bekletin.

Geniş bir tencereye sıvıyağ koyup ısıtın.Üzerine ince ince doğranmış soğan ilave edin.Ardından tuzlu su içinde bulunan patlıcanları elinizle sıkarak harca ilave edin ve renk değiştire kadar kavurun.Kavurma işi bitince kıymayı koyup kıyma suyu çekilene kadar kavurun.Kıymanın üstüne salçayı koyun biraz yemekle karışdıktan sonra  biber, domates ve sarımsak ilave edin. Üzerine tuz ve karabiber ilave edin ve bir çay bardağı sıcak su ilave edip 20-25 dakika kontrol ederek kısık ateşte pişirin. Afiyetler olsun...








Not: Ben patlıcan yemeklerini çok severim hele salçası,domatesi ve yağı biraz fazla olursa süper oluyor.Musakka yaparken patlıcanları bazen kızartıyorum bazen böyle kavurarak yapıyorum.İnanın hiç fark olmuyor hem de bu arada kızartma yapmamış oluyoruz hem de daha sağlıklı besleniyoruz..Çalışan bayanlar için kolay ve pratik bu arada kızartmadan dolayı ocağımız kirlenmiyor mutfağımız kokmuyor, size de tavsiye ederim.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...