9 Şubat 2020 Pazar

KUZU KAPAMA





MALZEMELER:

5-6 parça kemikli kuzu eti
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
6-7 yaprak pazı
1 demet taze soğan
2-3 adet sarımsak
2 adet havuç
8-10 yaprak marul
tuz.karabiber










HAZIRLANIŞI: Etlere tuz ve karabiber serpin ve arkalı önlü çok az yağ koyduğunuz kızgın tavada 2 dakika kadar mühürleyin. Düdüklü tencereye etleri alın içine üstünü geçecek kadar su ilave edip 30 dakika kadar haşlayın.

Diğer tarafta bütün yeşillikleri ve havucu iyice temizleyip iri parçalar halinde doğrayın.Daha sonra  haşlanan etlerin içine sebzeleri, biraz tuz ve karabiber ilave edip 15 dakika kadar daha pişirin.Limon suyu servis yapın. Afiyetler olsun..

































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...