14 Ocak 2020 Salı

ARPA ŞEHRİYELİ YOĞURT ÇORBASI



MALZEMELER:

6 su bardağı su veya karışık et suyu
5 çorba kaşığı arpa şehriye
1,5 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
2-3 damla limon suyu (isteğe bağlı)

Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı pulbiber (isteğe bağlı)

HAZIRLANIŞI: Çorba tenceresine suyu koyun kaynayınca arpa şehriyeyi ekleyin. Diğer tarafta yoğurt,yumurta sarısı,un ve limon suyunu iyice çırpın.Arpa şehriyeleri 15 dakika kadar pişirin. Çorbanın sıcak suyundan 1-2 kepçe kadar alıp çırptığınız sosun içine ekleyip karıştırın.Daha sonra çorbanın içine karıştırarak ilave edin ve 10 kadar kaynatın.En son tuzunu serpin ocağı kapatın. Yağı kızdırın içine kuru nane ve pulbiberi ekleyin bir iki sefer karştırdıktan sonra çorbanın üzerine dökün. Afiyetler olsun...




















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...