24 Şubat 2019 Pazar

FİNCANDA MUHALLEBİLİ KEMAL PAŞA TATLISI



                                          MALZEMELER:

                                        1 paket kemalpaşa talısı

                                        1 litre süt
                                        3 yemek kaşığı un
                                        3 yemek kaşığı nişasta
                                         1 su bardağı şeker
                                         1 yemek kaşığı kadar tereyağı
                                        1 paket vanilya

                                        Üzeri için:Hindistan cevizi (isteğe bağlı)



HAZIRLANIŞI: Bir paket kemal paşa tatlısını üzerinde yazan tarife göre pişirin. Muhallebisi için süt,şeker,un.nişastayı karıştırarak pişirin.Kıvam alınca içine tereyağı ve vanilya ilave edin iyice karıştırıp ocaktan alın. Fincanları muhallebinin kolay çıkması için soğuk sudan geçirin.İçine 1-2 yemek kaşığı muhalebi koyun tam ortasına gelecek şekilde kemal paşa tatlısından yerleştirin.Üzerini tekrar muhallebi ile doldurun.Bu şekilde tüm fincaları doldurduktan sonra tatlının oda sıcaklığına gelmesini bekleyin ve buzdolabına kaldırın. Buzdolabında birkaç saat veya bir gece bekletin.Dinlenen tatlıyı fincandan ters çevirerek çıkarın isterseniz hindistan cevizine bulayın isterseniz süsleyip öylece servis edin.Geri kalan kemal paşa tatlısını sade kaynaklı veya kremalı olarak servis edin Afiyerler olsun...  










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...