10 Temmuz 2018 Salı

DÜDÜKLÜ TENCEREDE KUZU TANDIR

                                                           
                                                      MALZEMELER:

                                                     5-6 parça kuzu kol veya incik
                                          2 adet orta boy soğan
                                          2 diş sarımsak
                                          tuz,karabiber,kekik
                                                 
HAZIRLANIŞI: Düdüklü tencereyi iyice ısıtın kuzu etlerinin yağlı kısımları alta gelecek şekilde tencereye yerleştirin.Üzerine birkaç parçaya bölünmüş soğanları ve ikiye böldüğümüz sarımsakları ekleyin tuz ve su koymayın.Etlerinizi orta ateşte diğer taraflarını da döndürerek mühürleyin ve ocağın en küçük gözünde en kısık ateşte 1,5 saat kadar pişirin. Eğer suyu kalırsa normal tencere kapağı kapatarak 15-20 dakika daha pişirip suyunu çektirin.Kendi yağında kızarmasını sağlayın üzerine tuz,karabiber ve kekik serpin çok kurutmadan servis yapın.Afiyetler olsun...                                                 

                                                     












































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...