20 Haziran 2018 Çarşamba

KUPTA KOLAY PROFİTEROL

                                     

MALZEMELER:


1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket tuzsuz etimek
1 poşet sade krem şanti

ÇİKOLATA SOS İÇİN:

2 su bardağı+2 yemek kaşığı süt
1 paket çikolata sos
1 veya 1/2 paket bitter çikolata





HAZIRLANIŞI: Sütün içine şeker ve unu ekleyin kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Muhallebi göz göz olunca 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın. Ilınınca  muhallebinin içine toz krem şantiyi ekleyin ve iyice mikserle karıştırın.

Bu arada etimekleri küçük parçalara bölerek kupların dibine yerleştirin ve  üzerine muhallebiyi paylaştırın.  

Başka bir yerde 2 su bardağı sütün içine çikolata sosu dökün koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Ocağı kapatınca içine çikolatayı kırıp atın karıştırarak erimesini sağlayın. Çikolata sosu kabuk bağlamaması için ara sıra karıştırarak  soğutun ve muhallebinin üzerine paylaştırın. Etimeklerin yumuşaması ve lezzetlenmesi için 5-6 saat buzdolabında dinlendirin veya bir gün önceden yapın. Üzerine fındık. ceviz, veya hindistan cevizi süsleyerek servise sunun. Afiyetler olsun...


































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...