8 Mayıs 2018 Salı

GELİN PASTASI TARİFİ

                                             
                                                                     MALZEMELER:

                                                         1 su bardağı şeker
                                                         4 adet yumurta
                                                         1 paket vanilya
                                                         1 su bardağı un
                                                         1 paket kabartma tozu

                                                         Keki Islatmak İçin:

                                                          2,5 su bardağı süt
                                                        1/2 su bardağı şeker

                                                         Muhallebi İçin:

                                                           1 litre süt
                                                         1 su bardağı şeker
                                                         2 yemek kaşığı nişasta
                                                         3 yemek kaşığı un
                                                         1 paket vanilya
                                                         1 poşet krem şanti 
                                                          
                                                         Üzeri İçin: Hindistan cevizi

HAZIRLANIŞI: Şeker ve yumurtaları krema kıvamına gelene kadar 6-7 dakika çırpın. Kabartma tozu, un ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Dikdörtgen veya kare borcamı yağlayıp kek hamurunu dökün.Önceden ısıttığınız 170 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Soğuk sütün içinde şekeri karıştırarak eritin.Kek soğuduğunda sütü içine çekmesi için keke çöp şiş batırın.Her yer her yerine gelecek şekilde üzerine dökün.İçine çekmesi için kenarda yarım saat kadar bekletin. 

Muhallebi için; kremşanti hariç tüm malzemeyi tencereye alın, koyu bir hal alan kadar karıştırarak pişirin. Göz göz olup koyulaşan  muhallebiyi bir kenara alıp soğumaya bırakın.Ilık hale gelen muhallebinin içine toz haldeki kremşanti'yi ekleyin 4-5 dakika kadar mikserle çırptıktan.Daha sonra kekin üzerine döküp her yerine yayın ve pastanın üzerine hindistan cevizi serpin. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın. Afiyetler olsun..





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...