28 Mart 2018 Çarşamba

KIBRIS TATLISI


MALZEMELER:

3 adet yumurta                            
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı kırılmış ceviz
  
 Şerbeti İçin:  
                                                                 
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
ince bir dilim limon

Muhallebi İçin:

1 litre süt                
1 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti (tekli)
     


HAZIRLANIŞI:Şerbet soğuk olacağı için malzemeleri tencereye koyup ocağa alın.Kaynamaya başladıktan 8-10 dakika sonra kenara alıp soğumaya bırakın.

Kek için;çırpma kabına yumurta ve şekeri koyup 5-6 dakika yumurtanın rengi açılana kadar çırpın.Üzerine sıvıyağ,ceviz,galeta unu,hindistan cevizi,kabartma tozunu katın bir dakika kadar çırpın.Yağlanmış kare borcama harcı dökün zemine eşit bir şekilde yayın.Fırını 170 dereceye ayarlayın borcam olduğu için alt rafa yerleştirin 20-25 dakika pişirin.Fırından çıkan sıcak kekin üzerine soğuk şerbeti döküp soğumaya bırakın.

Muhallebi için; krem şanti hariç tüm malzemeyi tencereye alın  muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.Kaynayıp göz göz olunca ocaktan alıp soğuması için kenarda bekletin.Daha sonra içine bir paket tekli toz krem şanti ekleyin 5-6 dakika kadar mikserle çırpın. Soğuk olan şerbetli tatlının üzerine muhallebiyi eşit şekilde yayın.Kıbrıs tatlısını hindistan cevizi, ceviz veya antep fıstığı ile süsleyin.Soğuması için 3 saat kadar buzdolabına kaldırın.Daha sonra dilimleyerek servis yapın.Afiyetler olsun... 
















































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...