24 Ağustos 2016 Çarşamba

                                                          ET SOTE TARİFİ



MALZEMELER:

1 kg dana kuşbaşı
1 adet soğan
5-6 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça 
2-3 adet yeşil ince biber
1 çay kaşığı kekik (isteğe bağlı)
1/2 çay kaşığı karabiber  
1 tatlı kaşığı kadar tuz
su









YAPILIŞI:Tencereye sıvıyağı koyun üzerine yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin ve  pembeleşene kadar kavurun. Ardından kuşbaşı etleri ilave edin, etler suyunu salıp çekene kadar kavurun. Yeşil biberleri ekleyin ve kavurmaya devam edin. Salçayı ilave edin ve kokusu  çıkana kadar bir dakika kavurun.Küp küp doğradığınız domatesleri ekleyin, domatesler suyunu çekene kadar ara sıra karıştırıp, üstüne tuzunu, karabiberini ekleyin.Eğer normal tencerede pişirecekseniz etlerin üstüne çıkacak kadar sıcak su koyup etler pişine kadar pişirin.Düdüklü tencerede pişirecekseniz iki su bardağı sıcak su koyup yarım saat kadar pişirin. En son isteğe göre et soteye kekik ilave ederek ocaktan alın ve sıcak olarak servis yapın. Afiyetler olsun...
 

































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...