26 Haziran 2016 Pazar

                                ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR TARİFİ

MALZEMELER:

6-7 adet enginar 
1 adet soğan
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı bezelye(isteğe bağlı)
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kadar tuz
1 yemek kaşığı kadar pirinç
1/2 demet dereotu
1/2 adet limon suyu
1 çay kaşığı un (silme)
2 su bardağı su






YAPILIŞI:Temizlenmiş enginarları kararmamaları için  limonlu suda bekletin. Yemeklik  veya piyaz şeklinde doğradığınız soğanları  zeytinyağı  koyduğunuz yayvan bir tencerede kavurun. Hafif kavrulan  soğanların içine bezelyeleri koyup kavurmaya devam edin. Daha sonra bir kap içine 2  su bardağı kadar su, şeker, un, tuz ve limon suyunu koyup karıştırın ve tencereye ilave edin.Su kaynayınca içine enginarları katın  tencerenin kapağını kapatarak 5-10 dakika pişmeye bırakın.Yıkanmış pirinçleri yemeğin üzerine serpiştirin. Kısık ateşte sebzeler yumuşayıp suyunu çekene kadar 15-20  dakika pişirin. Bu arada  yemeğin suyu az gelirse biraz su ilave edin. Yemeğin ilk sıcaklığı geçince ince ince doğradığınız dereotlarını ekleyip karıştırın. İster ılık ister soğuk servis yapın. Afiyet şifa olsun...



 
 















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...