3 Haziran 2016 Cuma

                           KOLAY PASTANE POĞAÇASI
MALZEMELER:

1/2 su bardağı süt (ılık)
2 tatlı kaşığı maya
3 çorba kaşığı şeker
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
2 adet yumurta (biri üzeri için)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
5-6 su bardağı un

İçi İçin: Bir kase peynir 
Bir tutam maydanoz (isteğe bağlı)




YAPILIŞI: Ilık sütün içine şekeri ve mayayı koyup karıştırın mayalanması için 15-20 dakika bekletin. Süre sonuna yakın bir kabın içine margarini,bir yumurtanın tamamını ve bir yumurtanın akını, yarım su bardağı sıvıyağı, tuzu ve mayalanan sütlü karışımı ekleyin. Unu yavaş yavaş  ilave ederek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edin. İçi için; bir kasede beyaz peynirle ince ince doğradığınız maydanozu karıştırın.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda açın ve iç malzemeden bir parça koyup  kenarlarını ortada birleştirip kapatın.Poğaçaların birleşme yerleri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı yerleştirin. Üstlerine yumurta sarısı sürüp çatalla şekil verin. Hamurun kabarması için tepside 15 dakika kadar bekletin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Çay saatlerinde veya kahvaltılarda servis edin.






























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...