12 Haziran 2016 Pazar

          ÇİLEK SOSLU İRMİK TATLISI


MALZEMELER:


1 lt süt 
9 çorba kaşığı irmik
10 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ


Çilek Sos İçin:

500-600 gr çilek
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta 
1 kahve fincanı su




YAPILIŞI:Tencereye sütü, irmiği ve şekeri koyun, çırpıcıyla karıştırarak pişirin. Koyulaşmaya başlayıp göz göz olunca bir kaç taşım kaynatıp tereyağı ve vanilyayı ilave edip ocağı kapatın. Ortası çukur yağlanmış tart kalıbına irmikli tatlıyı dökün. Soğuması için kenarda bekletin oda ısısına gelince buzdolabına kaldırın.


Çilek sos; için; yıkanıp süzülen çilekleri birkaç parçaya bölün, rondadan geçirerek pürüzsüz hale getirin. Çileklerin üzerine şekeri,nişastayı,suyu ilave edin. Sos koyulaşıncaya kadar 3-5 pişirin. Soğuyan irmik tatlısını servis tabağına ters çevirin, üzerine hazırladığınız çilek sosunu dökün. Hazır olan tatlıyı çileklerle ve hindistan cevizi ile veya istediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın. Afiyetler olsun..  


 





































 














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...