11 Mayıs 2016 Çarşamba

                                   GARNİTÜRLÜ MAKARNA SALATASI

                                                          MALZEMELER:

                                                     1/2  paket makarna (boncuk veya istediğiniz çeşit)
                                                     1 kavanoz garnitür konservesi
                                                     8-10 adet kornişon turşu  
                                                     2 su bardağı yoğurt
                                                     2 yemek kaşığı mayonez
                                                     2 diş sarımsak
                                                     1 yemek kaşığı zeytinyağı
                                                     1 kutu mısır (isteğe bağlı)
                                                     1/4 demet dereotu
                                                     1/4 demet maydanoz (isteğe bağlı)
                                                      tuz
                                                                                    


YAPILIŞI: Makarnayı tuz ve biraz yağ ile 10 -12 dakika kadar haşlayıp süzün.Soğuması için bir kenara alın. Kornişon turşuları küçük küpler halinde doğrayın, dereotları ve maydanozları yıkayıp ince ince kıyın.Garnitür korservenin ve mısırın suyunu süzdürün. Bir kasede yoğurt, mayonez, dövülmüş iki diş sarımsak ve bir yemek kaşığı zeytinyağını çırpın.   

Derin bir kaseye soğumuş makarnayı boşaltın.Üzerine garnitürleri,maydanoz ve dereotunu, kornişon turşuları ekleyip karıştırın.Yoğurtlu harcı ve tuzunu da ilave edip karıştırın ve tadını ayarlayarak servis tabağına alın.Afiyetler olsun..
























































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...