7 Mart 2016 Pazartesi

                                         KEMİKLİ ETLİ NOHUT   
    


 
MALZEMELER:

3 su bardağı nohut
300-400 gr kemikli kuzu eti veya kaburga
1 adet büyük soğan
5-6 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
2-3 su bardağı kadar sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz









YAPILIŞI:Nohutları ılık suda bir gece önceden biraz tuz döküp  bekletin. Ertesi gün nohutların suyunu süzün ve ılık sudan geçirin.Etleri yıkayıp sularını süzdürün.Soğanı yemeklik doğrayın.

Düdüklü tencereye sıvıyağı koyup,soğanları kavurun.Üzerine kemikli etleri ilave edip suyunu salıp çekene kadar 4-5 dakika kavurun.Ardından salçaları ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.Nohutu ve tuzu ekleyin tüm malzemeyi kaşıkla birkaç kez karıştırın. Nohuta  2-3 su bardağı sıcak su koyup tencerenin kapağını kapatın ve pişmeye bırakın. Yemek kaynayıp buhar çıktıktan sonra düdüklünün mandalını indirip ocağın altını kısın ve 20-25 dakika kadar pişirin.Afiyetler olsun...
 








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...