14 Mart 2016 Pazartesi

BİSKÜVİLİ YALANCI TAVUK GÖĞSÜ




MALZEMELER:
1 kg süt
1 su bardağı un (1 parmak eksik)
1,5 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
50 gr margarin veya tereyağı
1 paket vanilya
1 paket kakaolu veya burçak bisküvi

Üzeri İçin:
Ceviz,fındık,tarçın





YAPILIŞI:Tencereye süt,şeker,yumurta sarısı,un koyup kaynayıncaya kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra muhallebi kıvamına  gelince kısık ateşte 5 dakika daha kaynatıp ocağı kapatın. İçine yağı ve vanilyayı koyup yağ eriyene kadar karıştırın.Muhallebi soğuyana kadar ara sıra mikserle hızlı devirde çırpın. Tavuk göğsünün güzel olması için uzun süre çırpmak gerekir. Soğuyan tatlının yapışmasını önlemek için ıslatılmış küçük dikdörtgen  borcama yarısını dökün. Üzerine bir sıra bisküvi dizin, onun üstüne kalan muhallebiyi dökün.Üzerini tarçın,fındık veya cevizle  süsleyerek dinlenmesi için 2-3 saat buzdolabına kaldırın.Daha sonra dilimleyerek servis yapın.  Afiyetler olsun...











   






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...