8 Şubat 2016 Pazartesi

                                          TERBİYELİ PIRASA

                                                        MALZEMELER:                                          
                                                        1 kg pırasa
                                                        1 adet büyük havuç
                                                        6-7 yemek kaşığı zeytinyağ 
                                                        1 adet limonun suyu
                                                        1 yumurta sarısı 
                                                        1 tatlı kaşığı tuz
                                                        1 çay kaşığı şeker
                                                            

YAPILIŞI: Tencereye zeytinyağını alın, halka halka doğradığınız havuçları 1-2 dakika kavurun.Daha sonra verev olarak doğradığınız pırasaları ilave edin. Pırasalar kendi suyunu salıp çekene kadar kendi suyu ile pişirin. Kendi suyunu çekince 1-2 su  bardağı sıcak su, şeker ve tuzunu ilave edin.Kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 20-25 dakika pişirin.Yemeği kapatmadan yumurta sarısı ile limon suyunu iyice çırpın, pişen yemeğin suyundan 1-2 kaşık ekleyip karıştırın.Terbiyeyi yavaş yavaş döküp yemeğin her tarafına dağılmasını sağlayın. Bir taşım kaynadıktan sonra ocağı kapatın. Afiyetler olsun.
Etli Terbiyeli Kereviz Yemeği Tarifi (Resimli Anlatım) | Yemek Tarifleri : http://ye-mek.net/tarif/etli-terbiyeli-kereviz-yemegi
Etli Terbiyeli Kereviz Yemeği Tarifi (Resimli Anlatım) | Yemek Tarifleri : http://ye-mek.net/tarif/etli-terbiyeli-kereviz-yemegi



 
 

                        











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...