15 Şubat 2016 Pazartesi


                        KIYMALI BRÜKSEL LAHANASI



MALZEMELER:
1 paket brüksel lahanası
5-6 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
1-2 adet havuç
200 gr kıyma
2 diş sarımsak
1,5 yemek kaşığı salça
1/2 çay kaşığı karabier
1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI: Lahanaların sararmış yapraklarını temizleyin, kök kısımlarını kesin. Bol suda yıkayın, tepesinden artı şeklinde çok derin olmayan çizik atın.Tencereye su koyun lahanaları 1-2 dakika haşlayın. Kaynayınca delikli kepçeyle alıp bir kenara koyun.
Diğer tarafta sıvıyağ koyduğunuz ısınmış  tencerede soğanları kavurun, ardından havuçları ve sarımsağı koyup karıştırın. Hafif kavrulunca kıymasını koyun, kıyma suyunu salıp çekince salçasını ilave edin. Salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.Üzerine 2 su bardağı su koyun karabiber ve tuzunu ekleyip kaynatın. Başka bir tencereye haşladığınız lahanaları yerleştirin, üzerine kıymalı harcı dökün.Yemeğin suyu kaynamaya başlayınca,tencerenin kapağını kapatın, orta ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar 25-30 dakika pişirin. Afiyetler olsun...
 























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...