4 Kasım 2015 Çarşamba


KURU KÖFTE TARİFİ



MALZEMELER:

500 kg kıyma
1 adet soğan
1 adet yumurta
2 dilim bayat ekmek içi veya galeta unu
1 çay kaşığı kekik (silme)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon (silme)
2 diş dövülmüş sarımsak
1/2 çay kaşığı karabiber
10 dal kıyılmış maydanoz (isteğe bağlı)

YAPILIŞI: Soğanı rendeleyin,yumurtayı kırın, kıymayı, ekmek içini veya galeta ununu bir kaba koyun.Diğer malzemeleri de ekleyerek uzun süre yoğurun.Köfte harcını kırk defa havaya kaldırıp sert olarak tabağa bırakın. Böylelikle harç birbirine karışacaktır, istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp yuvarlayın ve elinizle bastırarak yassılaştırın.Vaktiniz varsa köfteleri bir kaç saat buzdolabında bekletin. Süre sonunda teflon tavanın tabanını az bir yağ ile yağlayın. Yağ kızınca köfteleri tavaya dizin arkalı önlü kızartın, yanında domates ve biber közleyerek servis  edin.  Afiyetler olsun.








                                                                                                                  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...